Sammanfattning av säsongen 2013

En relativt lång säsong har nu nått sitt slut. Jag har gått in i viloperiod och med min träningsgrupp i Söderhamn blir det avslutning på fredag. Det här året har gett mig mycket, framförallt i löpningen. Det har ännu inte synts så tydligt på mina sprinttider, men på träningarna märks det en stor skillnad och det ska jag fortsätta att jobba med.

I längden har jag framförallt visat på stabilitet. Efter mina 4.32 i början av vintern blev det lite avslaget, men jag fortsatte ändå att ligga på en jämn nivå runt fyra meter. Efter fotskadan i mars-maj, som förstörde väldigt mycket för mig och som gjorde att jag missade några inledande tävlingar utomhus, var jag väldigt osäker på min form. Trots det gick jag in och persade med en centimeter på första tävlingen! Det kändes fantastiskt och sedan rullade det bara på. Jag sprang bra på hundra meter i början av sommaren och fortsatte att peppra hopp runt 4.10. Det vart inga höga toppar, men vad jag minns gjorde jag heller inte ett enda hopp under 3.90 på hela säsongen. Det är riktigt grymt med tanke på att det var förra året jag hoppade över 4 meter för första gången.

Jag hade gjort 4.16 som längst utomhus när jag åkte till VM och hade siktet inställt på medalj även om det skulle bli tufft. Tyvärr gick det inte alls som jag hade tänkt, av många olika skäl. Jag hoppade emellertid 4.07 och det är ju sådär helt okej. Man hade ju hoppas på det lilla extra på en så viktig tävling, men jag hade det helt inte i mig den dagen och jag lär ju förhoppningsvis få många fler chanser att visa vad jag går för. En fjärdeplats är inte fy skam, även om det är små marginaler som gjorde det lite snöpligt.

Efter VM blev det ett litet tävlingsuppehåll innan Nobelspelen. Några tävlingar blev inställda och så vidare. Hur som helst så gick det riktigt bra i Karlskoga. 4.26 blev det längsta resultatet och även det längsta hoppet utomhus på hela säsongen. Det kändes bra att få ett kvitto på att längderna ändå finns där. I sista tävlingen, som var en liten mindre tävling som avgjordes på kvällen blev det återigen över 4.10, närmare bestämt 4.13. sedan blev jag tyvärr sjuk och missade slutet på säsongen.

I mina sista tävlingar gjorde jag i princip vartenda hopp över 4 meter och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med året som helhet. Lite tråkigt att hoppa kortare utomhus än inomhus, men samtidigt vet jag nu hur extremt mycket jag har kvar att ge. Ska dessutom bli kul att se resultaten när löpningen sitter där den ska. Hoppas nu på att idrottsgymnasiet kan hjälpa mig mycket på vägen framåt och nästa säsong blir grym!

.