Vi åkte ner till Lyon på fredagen men de två första dagarna var lugna. Vi fick alla grejer vi behövde (ackrediteringar, nummerlappar och så vidare), kollade in arenan och hejade på de svenskar som tävlade första dagen. Sedan var det min tur. Jag blev fyra, en väldigt irriterande plats som alla säkert förstår. Särskilt som jag förlorade bronset i sista omgången. Själva resultatet, 4.07, var egentligen inte så imponerande, men det var en väldigt tuff tävling. Den pågick i nästan tre timmar (exklusive uppvärmning och calling) och det var runt 35 grader varmt ute. Det var flera som inte presterade på sin allra högsta nivå och därför var det lite extra surt att missa medaljen (om jag hoppat som jag vet att jag kan hade jag till och med haft chansen på silvret som en grekiska tog på 4.24. Inte heller guldet som Brasilien tog på 4.37 var långt ifrån mitt inomhuspersonbästa på 4.32). Men som sagt, det vart hårt där ute och jag är otroligt stolt över att jag ändå lyckades prestera så pass bra som jag gjorde. Det var mitt första världsmästerskap och jag är ju faktiskt bara 16 år. Nu blir det träning och sedan är jag tillbaka till nästa mästerskap, bättre, snabbare och starkare!

 

Resten av veckan var lika varm den Runt 35 grader varenda dag. På ett sätt skönt, men lite jobbigt när man skulle träna. Alla svenskarna jobbade på jättebra och till sist blev det två medaljer: Jeffrey vann ett silver i kulstötningen i klass 20 och Per ett brons i längdhopp klass 13. Förutom det blev det fem ytterligare finalplatser: en fjärdeplats (min), en femteplats och tre sjundeplatser. Ett riktigt bra facit!

Jag har haft det otroligt roligt i Frankrike och är supertaggad för nya utmaningar. Tack svenska truppen för ett fantastiskt mästerskap!