EM-SILVER!1!

Nu är vi återigen hemma i Sverige efter nio dagar i Holland. Det har varit otroligt roligt att göra mitt första internationella mästerskap och jag är nöjd med resultatet. På söndagen deltog jag i hundra meter vilket gick bra. Löpningen var bra och det märks verkligen att träningen gett stora resultat. Men det var först på måndagen som det var dags för längdhopp..

Vi hade tur med vädret. Det regnade nästan hela veckan, men just när jag skulle hoppa var det ganska soligt. Jag började med ett underkänt hopp men kom sedan igen till andra omgången och slog till med nytt svenskt rekord. 4.08 - en förbättring med en decimeter från Sm förra året då resultatet var 3.98! Tredje hoppet var ännu längre, men tyvärr hade jag inte riktigt hela foten i hoppzonen och då får det inte mätas. Fjärde hoppet blev inte så bra (3.86) och det femte var ett övertramp. Det var väldigt synd, för det var nog det längsta av dem alla. När man hoppar som bäst springer man ju också som bäst, och då blir det tyvärr övertramp. Jag hade lett enda fram till den här omgången, men i sjätte rundan gick en grekiska om mig genom att hoppa 4.13. Här fick jag tyvärr lida av att jag inte har så mycket rutin då jag blev nervös och inte alls kunde prestera på topp. Det sista hoppet mätte 3.94 och även om det var ett helt okej resultat så var jag givetvis besviken. Jag hade ju velat haft guldet! Nu är jag emellertid nöjd med mitt silver. Jag är ju bara 15 år och hon som vann var 36. Hon har hunnit träna mycket mer än vad jag har och har dessutom mer rutin. En andra plats i sin EM-debut är ju inte illa!

Nu längtar jag mycket till kommande mästerskap och även till sommarens alla andra tävliiingar. Det finns så långa hopp i kroppen som bara vill komma ut nu!

Bilder från mästerskapen kommer strax upp i mitt bildgaalleri :)